Tygří krevety s česnekem
vyloupané a uvařené velké tygří krevety450 g
olivový olej125 ml
nadrobno nakrájené stroužky česneku4 ks
červené čili papričky, zbavené semen a nakrájené nadrobno2 ks
nahrubo nakrájená čerstvá petrželka2 lžice
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
klinky citronuna ozdobu
čerstvá bagetajako příloha
Skvělé tygří krevety s česnekem
- Ve velké pánvi nebo woku rozehřejeme na mírném ohni olej.
- Přidáme česnek a nakrájené čili papričky a opékáme je 1-2 minuty, až změknou. Česnek však nesmí zhnědnout.
- Přidáme uvařené tygří krevety 16/20 anebo tygří krevety 13/15 a opékáme je za stálého míchání 2-3 minuty. Musejí se dobře prohřát a obalit směsí papriček a česneku.
- Pánev nebo wok odstavíme.
- Přidáme petrželku a důkladně promícháme.
- Hotový pokrm pak podle chuti osolíme a opepříme.
- Krevety s česnekem rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme klínky dobře omytého citronu a podáváme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.
RADA
Krevety změní barvu na jasně růžovou, nesmějí se však zahřívat příliš dlouho, aby nebyly tuhé.