Tuňákové těstoviny arrabiata
tuňák ve vlastní štávě, scezený2 konzervy x 200g
krátké těstoviny (vrtule nebo fusilli)250g
rozmixovaná bageta25 g
drcená rajčata2 konzervy x 400g
směs zelených a černých oliv, odpeckovaných50 g
červená a žlutá paprika, na nudličky2 ks
panenský olivový olej1 lžice
drcený česneku2 stroužky
drcený chillišpetka
strouhaný parmazán2 lžice
cukršpetka
sůlpodle chuti
- Na oleji opékejte papriky 5 minut dozlatova.
- Přidejte česnek, chilli a michejte ještě 30 sekund.
- Pak vlijte rajčata z konzervy a přidejte olivy.
- Osolte, mirné osladte a přivedte k varu.
- Nepřiklopené vařte 10 minut.
- Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- V troubě předehřejte gril.
- Slijte těstoviny a promíchejte je s připravenou omáčkou a s nahrubo rozmělněným tuňákem.
- Dejte do zapékací nádoby.
- Promíchejte rozmixovaný chleba s parmazánem a posypte směs v nádobě.
- Dejte pod gril na 3-4 minuty, až bude povrch zlatavý.
- Podávejte doplněné lehkým zeleným salátem.