Tuňák v jogurtovém teste se špenátem
filet z tuňáka 600 g
citronová šťáva1 lžíce
máslo1 lžice
větší šalotky2 ks
parmská šunka80 g
vejce4 + 1 na potření těsta
tymián a rozmarýn1 snítka
150 g
špenátové listy800 g
Na těsto:
polohrubá mouka250 g
Hera125 g
bílý jogurt100 g
- Prosátou mouku, heru, jogurt a špetku soli zpracujeme v těsto a necháme v chladu 30 min. odpočinout.
- Tuňáka osolíme, opepříme, pokapeme citronem a uložíme do chladu.
- V pánvi osmahneme na másle šalotku a přidáme šunku, ochutíme bylinkami, zalijeme vejci, osolíme a mícháme, dokud směs nezhoustne.
- Špenátové listy spaříme a osušíme.
- Z těsta vyválíme obdélník, na něj rozložíme špenát, vaječnou směs, doprostřed položíme rybí filet a zavineme.
- Povrch poklademe hvězdičkami z odkrojků těsta, potřeme máslem a pečeme při 180 stupních 30-35 minut dozlatova.
- Před koncem pečení potřeme rozšlehaným vejcem.