Tilapie v thajské omáčce
filety z tilapie4 ks
slunečnicový olej2 lžice
kukuřičný škrob2 lžice
čerstvá červená chilli paprička1 ks
jarní cibulka4 ks
tence pokrájený česnek2 stroužky
čerstvý zázvor3cm kousek
sójová omáčka2 lžice
třtinový cukr1 lžice
limetková šťavaz 1 limetky
čerstvý koriandr1 hrst
sůlpodle chuti
Tilapie po asijsku potěší všechny, kdo to mají rádi ostré.
- Filety tilapie osolte a obalte ve škrobu.
- V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a rybu na něm opékejte 2-3 minuty po každé straně dokřupava.
- Vyjměte a uchovejte horké.
- V téže pánvi zprudka opečte jarní cibulku, česnek a jemně strouhaný zázvor.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr i limetovou štávu a nechte bublat, až bude mít omáčka konzistenci sirupu.
- Směs rozdělte na rybu (2 filety na porci) a ozdobte nasekanými chilli papričkami bez semínek a koriandrem.
- Podávejte tilapie s dílky limety a třeba s rýží.