Temaki s krevetami a pestrou zeleninou
mladé hrachové lusky175 g
mladé mrkvičky175 g
ředkve (asi 250 g)3 ks
krevety (předvařené)120 g
mirin2 lžice
majonéza2
sójová omáčka2 lžičky
připravená rýže sushi175 g
nori3 plátky
wasabi1-2 lžičky
Temaki s krevetami a pestrou zeleninou
- Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlime. Mrkve a ředkve oloupeme. Mrkve podélně rozpůlime, ředkve nakrájíme na asi 7 cm dlouhé a ¹/, cm široké proužky a lehce osolime.
- Proužky mrkve a lusky povaříme asi 1 minutu ve vařící vodě, ochladíme a necháme dobře okapat v cedniku.
- Proužky zeleniny smícháme a rozdělíme na 6 porci. Krevety marinujeme asi 10 minut v mirinu. Majonézu smícháme se sójovou omáčkou.
- Z rýže sushii vytvarujeme v navlhčených dlaních 6 stejně velkých válečků.
- Plátky nori podélně rozpulime. Polovinu plátku položíme hladkou stranou dolů na levou dlaň.
- Na horní polovinu uložíme váleček rýže, potřeme jej trochou pasty wasabi, obložime proužky zeleniny, krevetou a sójovou majonézou, pevně přitiskneme a plátek nori zamotáme do kornoutku.