Stir-fry s krevetami a houbami
Rozmrazte královské krevety, opláchněte a osušte.
V misce smíchejte víno, sójovou omáčku, 1 lžičku olivového oleje, mletý zázvor a mletý česnek. Marinujte krevety v této směsi po dobu 20 minut.
Mezitím vařte shiitake (nebo žampiony) do měkka. Brokolici nakrájenou na růžičky vařte 3 minuty.
Papriky a mrkev nakrájejte na tenké proužky a chilli papričky na kroužky.
Ideální je používat k vaření wok. Pokud ho nemáte, použijte hlubokou pánev. Nalijte do něj zbytek olivového oleje, dobře ho zahřejte.
Vezměte krevety z marinády (marinádu nevylijte) a rychle je z obou stran opečte na pánvi. Umístěte na papírový ubrousek.
Na zbývajícím oleji osmažte mrkev, papriku a zelený hrášek, poté přidejte brokolici, chilli papričky, houby shiitake, krevety.
Za stálého míchání vše rychle osmažte.
Zbytek marinády smíchejte se škrobem a sezamovým olejem, nalijte do pánve. Vše rychle promíchejte.
Hotové jidlo posypte sezamovými semínky a ihned podávejte.