Smažený platýs
platýs1 kg
mouka2 lžice
rostlinný olej3 lžice
citronová šťava0,5 lžice
paprika1 lžice
koření na ryby1 lžička
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
Platýse s dostatečným předstihem přendejte z mrazničky do chladničky, aby stačil šetrně rozmrznout.
Před přípravou ryby lehce osušte, nakrájejte na porce, osolte, polijte citronovou šťávou a opepřete. Nechte v chladu asi 30 minut naložené.
Poté dejte do sáčku 2 lžíce mouky, 1 lžíci papriky a lžičku koření na ryby.
Protřepte sáček, promíchejte jeho obsah, položte platýse do sáčku a silně protřepte.
Ryby jsou pokryty velmi hladkou vrstvou obalu, takže to nelze provést na desce nebo talíři.
Smažte na pánvi na rozpáleném rostlinném oleji obvyklým způsobem. Smažení trvá podle velikosti porcí přibližně 8 až 12 minut.