Smažené krevety s česnekem a rajčaty
krevety10 ks (300 g)
rajčata200 g
česnek1 stroužek
číli papríčka1 ks
voda100 ml
brandy50 g
olivový olej50 ml
petrželka1 svazek
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
kůra z 1 citronu
Lahodné flambe krevety, smažené na pánvi s rajčaty, česnekem, pálivými papričkami a petrželkou.
Rozmrazte krevety, opláchněte studenou vodou.
Odstraňte skořápku z krevet, ponechte hlavu a ocas.
Odstraňte vnitřnosti malým řezem na zadní straně.
Rajčata nakrájejte na čtvrtiny.
Pálivé papričky hrubě nakrájejte na plátky, odstraňte semena.
Oloupejte stroužek česneku, nakrájejte na polovinu délky.
Na pánvi zahřejte 2-3 lžíce olivového oleje, přidejte půl stroužku česneku a polovinu nakrájené papričky.
Osmažte česnek dozlatova, přidejte nakrájená rajčata, sůl, přidejte 100 ml vody.
Vařte 5-7 minut na nízké teplotě, dokud rajčata nejsou měkká.
V široké pánvi zahřejte 3-4 lžíce olivového oleje, přidejte druhou polovinu česneku a zbytek papričky.
Krevety smažte po dobu 1 minuty na každé straně.
Pokapejte krevety brandy a zapalte je pomocí zapalovače.
Počkejte, až plameny zhasnou, přidejte rajčata do krevet.
Do krevet nastrouhejte půl citronu, jemně promíchejte.
Vařte 2-3 minuty na nízké teplotě, na konci dušení posypte krevety nakrájenou petrželkou.