Smažená rybí zviřátka

rybí filety bez kostí a kůže500 g
sůlpodle chutě
rozšlehaná vejce2-3 kusy
hladká mouka na obalení150 g
jemná strouhanka100 g
kukuřičné lupínky100 g
olej na smažení

 

  • Z osušených rybích filetů vykrájíme pomocí ostrých vykrajovátek různé tvary zvířátek apod.

 

  • Jednotlivé porce osolíme a obalíme. Nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích se lžící vody a nakonec ve strouhance s nadrcenými kukuřičnými lupínky.

 

  • Smažíme postupně ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova a necháme odsát na papírových ubrouscich.

 

  • Ke smažené rybě je například výborná omáčka připravená z dílu jogurtu, majonézy, strouhaného čerstvého křenu, dochucená citronovou štávou, solí a cukrem.

 

0