Smažená rybí zviřátka
rybí filety bez kostí a kůže500 g
sůlpodle chutě
rozšlehaná vejce2-3 kusy
hladká mouka na obalení150 g
jemná strouhanka100 g
kukuřičné lupínky100 g
olej na smažení
- Mražené filé (z tilapie nebo aljašské tresky) necháme nejdříve trochu povolit.
- Z osušených rybích filetů vykrájíme pomocí ostrých vykrajovátek různé tvary zvířátek apod.
- Jednotlivé porce osolíme a obalíme. Nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích se lžící vody a nakonec ve strouhance s nadrcenými kukuřičnými lupínky.
- Smažíme postupně ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova a necháme odsát na papírových ubrouscich.
- Ke smažené rybě je například výborná omáčka připravená z dílu jogurtu, majonézy, strouhaného čerstvého křenu, dochucená citronovou štávou, solí a cukrem.