Sladkokyselý mořský okoun
pak čoi (čínské zelí), nakrájené na nudličky60 g
sójové výhonky40 g
houby šiitake, nakrájené na plátky40 g
hlíva ústřičná, natrhaná na kousky40 g
nadrobno nakrájená jarní cibulka20 g
nastrouhaný zázvor1 lžička
nakrájená citronela1 lžíce
plátky z mořského okouna (zhruba po 100 g), bez kůže a kosti2 ks
pražený sezam10 g
sladkokyselá omáčka
neslazená ananasová šťáva90 ml
cukr1 lžíce
červený vinný ocet1 lžíce
rozdrcená badyána2 ks
rajčatová šťáva90 ml
kukuřičný škrob1 lžíce
Sladkokyselý mořský okoun
- Připravíme 2 čtverce o stranách dlouhých zhruba 40 cm z papíru na pečení a 2 stejně velké čtverce z alobalu.
- Ananasovou šťávu, cukr, ocet, badyán a rajčatovou šťávu přivedeme k varu a 1-2 minuty povaříme.
- Škrob rozpustíme v troše vody, přidáme do směsi a mícháme do zhoustnutí. Omáčku přecedíme a necháme vychladnout.
- V míse smícháme pak čoi (čínské zelí), sójové výhonky, houby, jarní cibulku, zázvor a citronelu.
- Čtverec papíru na pečení dáme na čtverec alobalu a přeložíme je na trojúhelník. Otevřeme a do středu čtverce dáme polovinu směsi zeleniny a hub.
- Přelijeme polovinou omáčky a navrch dáme rybu. Posypeme sezamem, papír a alobal znovu přeložíme a okraje trojúhelníku několikrát přehneme. Stejně upravíme druhý trojúhelníkový balíček.
- Balíčky dáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut, dokud se nenafouknou párou. Položíme je na talíře a před podáváním trochu pootevřeme.