Sezamovo-sójový dresink
sezamový olej1 lžice
rostlinný olej2 lžice
najemno nakrájený česnek2 stroužky
najemno nakrájený zázvor2 lžičky
sušená chilli paprička1 ks
tmavá sójová omáčka3 lžice
sladké japonské saké mirin2 lžice
opražené semínka bílého sezamu2 lžice
Sezamovo-sójový dresink
- Na středním plameni smíchejte v kastrolu sezamový a rostlinný olej.
- Až se olej rozpálí, přidejte česnek a osmahněte dozlatova. Nesmíte ho spálit!
- Kastrol odstavte z plotny a vyjmete česnek, osušte ho na papírové utěrce. Můžete ho později použit jako ozdobu pro vaše jídlo.
- Do odstaveného kastrolu přidejte zázvor a chilli papričku. Olej je stále horký a zbytkové teplo postačí k úpravě přidaných ingrediencí.
- Až olej vystydne, přidejte tmavou sójovou omáčku, saké mirin a sezamová semínka. V lednici můžete skladovat několik týdnů.