Salát Olivier s krevetami a avokádem
krevety350 g
avokádo1 ks
mrkev1 ks
brambory1 ks
vejce2 ks
nakládané okurky50 g
čerstvé okurky50 g
konzervovaný hrášek4 lžice
citronová šťava1 lžice
majonéza3 lžice
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
Uvařte brambory, mrkev a vejce, dejte zchladit a oloupejte.
Ponořte krevety na dobu 5 minut do vařicí vody. Poté vyčistěte, nechte několik kusů na ozdobu.
Okurky nakrájejte na kostky, smíchejte s hráškem.
Přidejte nakrájenou mrkev a brambory.
Přidejte nakrájená vejce a krevety.
Avokádo oloupejte, nakrájejte na kostky a pokapejte citronovou šťávou. Přidejte ke zbytku ingrediencí.
Salát osolte a opepřete, dochuťte majonézou.
Hotový salát ozdobte vařenými krevetami.