Rychlé závitky s kraby a kaviárem

 

hnědé kraby (předvařené)50 g
citronová šťáva1 lžička
nori1 plátek
připravená rýže sushi400 g
kaviár keta2 lžíce

Rychlé závitky s kraby a kaviárem

 

  •  Předvařené hnědé kraby pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 min uležet.

 

  • Plátek nori položime hladkou stranou dolů na bambusovou podložku, stejnoměrně na něj rozdělíme připravenou rýži suši a trochu ji přitlačíme.

 

  • Plátek nori s rýží svineme pomocí bambusové podložky.

 

  • Rýžový závitek nakrájíme velice ostrým nožem na 6 stejně silných plátků, které upravime na talíři.

 

  • Maki na horní straně rýže stlačíme lžičkou a důlek plníme střídavě kaviárem keta a kraby. Podle chuti ozdobíme listkem meduňky.

 

0