Rychlé závitky s kraby a kaviárem
hnědé kraby (předvařené)50 g
citronová šťáva1 lžička
nori1 plátek
připravená rýže sushi400 g
kaviár keta2 lžíce
Rychlé závitky s kraby a kaviárem
- Předvařené hnědé kraby pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 min uležet.
- Plátek nori položime hladkou stranou dolů na bambusovou podložku, stejnoměrně na něj rozdělíme připravenou rýži suši a trochu ji přitlačíme.
- Plátek nori s rýží svineme pomocí bambusové podložky.
- Rýžový závitek nakrájíme velice ostrým nožem na 6 stejně silných plátků, které upravime na talíři.
- Maki na horní straně rýže stlačíme lžičkou a důlek plníme střídavě kaviárem keta a kraby. Podle chuti ozdobíme listkem meduňky.