Rybí rizoto se šafránem

 

filety z kambaly, štítníka nebo okouníka500 g
máslo2 lžice
česnek2 stroužky
cibule1 ks
kulatozrnná rýže na rizoto300 g

 

suché bílé víno150 ml
šafránové niťky5-10
nasekaný citronový tymián + na ozdobení1 lžička
rybí vývar1 litr
hobliny parmazánu k podávání
mořská sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

 

  • Šafrán je vzácná ingredience. Patří do základního milánského rizota a dává se i do mnoha světoznámých rybích pokrmů, jako jsou třeba paella a bouillabaisse. My jsme si vybrali to nejlepší z obou.

 

 

  • Vyjměte a do uvolněné pánve s máslem dejte nadrobno nakrájenou cibuli.

 

  • Opékejte 3 minuty doměkka. Přidejte drcený česnek a míchejte 30 sekund.

 

  • Přisypte rýži a míchejte 1 minutu, zalijte vínem a za stálého míchání nechte vstřebat.

 

  • Přidejte šafrán a tymián a zalijte sběračkou vroucího vývaru.

 

  • Za stáleho míchání počkejte, až se vstřebá, a pak přilijte další sběračku.

 

  • Postup opakujte 15-20 minut, až bude rýže měkká, ale stále na skus pevná.

 

  • Ochutnejte, případně dosolte a opepřete.

 

  • Vmíchejte rybu a podávejte ozdobené tymiánem a parmazánem.
0