Rybí karbanátky
rybí filety500 g
cibule1 ks
brambory500 g
rostlinný olej4 lžice
hladká mouka4 lžice
vejce2 ks
česnek2 stroužky
čerstvá petrželkapodle chuti
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a rozmačkejte.
V míse promíchejte rybí maso s nadrobno nakrájenou cibulí a vařenými bramborami, přidejte mouku a vejce podle potřeby, aby vznikla soudržná pevná hmota.
Směs ochuťte solí, pepřem a petrželkou. Dle potřeby ji zahusťte strouhankou a nechte chvilku v chladničce rozležet.
Navlhčenýma rukama odebírejte hmotu a tvarujte z ní silnější placičky o průměru zhruba 4 cm.
V pánvi rozpalte cca. půlcentimetrovou vrstvu tuku a smažte placičky z obou stran dozlatova. Odkládejte je na papírové utěrky.
Podávejte doplněné míchaným salátem, domácími hranolky, různými dipy a pečivem podle chuti.