Rolky z okouníka s cuketou a pastou

 

brambory700 g
parmezán25 g
česnek2 stroužky
filety z mořského okouna500 g
citronová štáva2 lžíce
piniové oříšky10 g
olej3 lžíce
olej na potření
máslo 20 g
cuketa1 ks
pepřpodle chutě
sůlpodle chutě
citron8 plátků
petrželka a bazalka1 svazek
párátka, alobal

 

  • Brambory vaříme 25 minut, pak je rozpůlíme a potřeme máslem.

 

  • Mezitím filety z okouníka nakrájíme na 12 kusů, pokapeme citronovou štávou a osolíme.

 

  • Bylinky opláchneme, část dáme na zdobení.

 

  • Zbytek bylinek, česnek, parmezán a oříšky nasekáme najemno a promicháme s olejem, solí a pepřem.

 

  • Oškrábanou cuketu podélně nakrájíme na plátky.

 

  • Ryby potřeme pastou, obalíme dvěma plátky cukety, připíchneme párátkem.

 

  • Grilujeme na alobalu potřeném olejem 10 minut.

 

  • Přidáme brambory a kousky citronu a grilujeme ještě 5 minut

 

0