Ostré karí s ananasem a krevetami

 

tygří krevety syrové loupané600 g
žlutá kari pasta4 lžice
nebo
žluté práškové kari2 lžice
kokosové mléko2 konzervy x 400ml
rostlinný olej1 lžice
malý ananas, očištěný a nakrájenývna kousky1 ks
třtinový cukr2 lžice
kurkuma2 lžičky
rybí omáčka1 lžice
sušené kaffirové listy, rozlámaných10 ks
nebo
limetková štávaz 1/2 limety
čerstvé červené chilli papričky, nasekaných5 ks
citronová tráva, nakrájená na větší kousky3 stonky
dušená rýže k podávání
skrojek limety na ozdobeni
  • Tohle jidlo z jednoho hrnce na asijsky způsob si rychle oblibite. Je hotové raz dva a zasyti i velkou partu kamarádů.

 

  • V hrnci na rozehřátém oleji opékejte na mírném ohni kari pastu 2 minuty.

 

  • Přidejte cukr a kurkumu a dobře rozmíchejte.

 

  • Zastříknéte rybí omáčkou a pa přidejte kokosové mléko a ananas.

 

  • Přivedte k varu, přidejte kaffirove listy nebo limetovou šťávu, chilli a citronovou trávu.

 

  • Vařte 3 minuty a potom vhodte krevety.

 

  • Nechte ještě asi 5 minut bublat, až krevety zrůžoví.

 

  • Podávejte s limetou

 

Do kari můžete samozřejmě dát i předvařené krevety, ty však do pokrmu vhoďte až úplně na poslední chvíli.
0