Okouník mořský v asijském stylu
mořský okouník filety300 g
sójová omáčka2 lžice
olivový olej3 lžice
citronová šťava0,5 lžice
kořen zázvoru2 cm
chilli paprička0.5 ks
česnek3 stroužky
jarní cibulka2 stonky
sůlšpetka
Rozmrazte filety okouníka.
Česnek a zázvor nastrouhejte najemno.
Odstraňte semena z chilli a jemně nakrájejte. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
V misce smíchejte česnek, zázvor, chilli, cibuli, rostlinný olej, sójovou omáčku, šťávu z poloviny citronu a sůl.
Udělejte malé řezy na každém kusu okouníka.
Složte ryby do hluboké nádoby, zalijte je marinádou a nechte v chladu asi 30 minut.
Troubu zahřejte na 180 °C. Ryby vložte do pekáčku a dejte do trouby na 15 minut, pak zapněte gril a pečte dalších 5 minut.
Podávejte tuto lahodnou rybu s jakoukoli přílohou.