Nigiri ze slávek jedlých s petrželí

 

nakládané velké slávky jedlé10 ks
petržel4 snítky
připravené rýže sushi200 g
wasabi2 x na špičku nože

Nigiri ze slávek jedlých s petrželí

 

  • Slávky slijeme a necháme v cedníku dobře okapat (místo nakladáných slávek můžete použít syrové slávky, uvařené, osolené, opepřené  a posypané muškátovým oříškem)

 

  • Petržel omyjeme a osušíme. Několik lístků dáme stranou na ozdobení, zbytek nasekáme.

 

  • Z připravené rýže sushi vytvarujeme navlhčenýma rukama 10 stejně velkých válečků rýže a na spodni straně je poněkud zploštíme.

 

  • Spodní stranu rýže opatrně přitiskneme do nasekané petržele.

 

  • Každý rýžový váleček nigiri potřeme trochou pasty wasabi, položíme na ni listek petržele a slávku. Obojí lehce přitiskneme.

 

  • Nigiri ze slávek jedlých upravíme na bambusový podnos a dle chuti podáváme se sójovou omáčkou.

 

0