Nigiri-sushi s tuňákem

tuňák150 g
wasabi2 lžičky
rýžový ocet4 lžíce
připravená rýže sushi175 g

 

Nigiri-sushi s tuňákem

 

  • Filet z tuňáka saku opláchneme ve studené vodě a osušíme. Strany rovně zařízneme a rybí filet nakrájíme přes vlákna na 8 tenounkých, pokud možno stejně velkých plátků o velikosti asi 3 x 5 cm.

 

  • Jednu stranu rybích plátků lehce potřeme pastou wasabi.

 

  • Připravíme roztok tezu: v malé misce smícháme 200 ml vody s rýžovým octem. Prsty a dlaně navlhčíme roztokem tezu a z připravené rýže sushi vytvarujeme 8 stejně velkých válečků.

 

  • Plátek rybího filetu položíme potřenou stranou na rýžový váleček a lehce přitiskneme.

 

0