Mořský ďas s liškami a jarními cibulkami

 

filety z mořského ďasa400 g
cibule200 g
lišky400 g
máslo200 g
hladká mouka4 lžice
bílé vino100 ml
zeleninový vývar200 ml
smetana200 ml
jemně nasekaná zelená petržel
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
jarní cibulky4 ks
brusinky2 lžicky

Mořský ďas s liškami a jarními cibulkami

 

  • Filety z ďasa nakrájime na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobne, stejně tak i očištěné lišky.

 

  • V pánvi rozehřejeme asi polovinu másla a osmahneme na něm cibuli a lišky, přidárne hládkou mouku, ještě krátce osmahneme a podlijeme bílým vínem.

 

  • Provařime, přidáme vývar a smetanu a necháme jemně probublávat. Mírně zredukovanou omáčku posypeme petrželkou a odstavíme ze zdroje tepla.

 

  • Ve druhé části másla opečeme plátky ďasa a na kroužky nakrájené jarni cibulky a okořenime soll a pepřem.

 

  • Na taliře upravime smetanovou omáčku s liškami a opečené plátky ďasa, na něž klademe cibulové kroužky, a vše posypeme brusinkami.

 

0