Krevety s limetami
limety4 ks
syrové nevyloupané obří krevety12 ks
nadrobno nakrájené stroužky česneku3 lžice
trocha sherry fino
sůl a pepřpodle chuti
nakrájená petrželka3 lžice
Krevety s limetami
- Ze dvou limet ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Zbyvajicí 2 limetky nakrajime na klínky a odložíme.
- Z krevet odstranime hlavičky a končetiny, krunýře a ocásky ponecháme.
- Ostrým nožem nařízneme každou krevetu na hřbetě a vytáhneme z ní tmavou „žilku“. Krevety opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.
- Na velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme česnek a opékame ho půl minuty.
- Na ochuceném oleji potom opékáme za občasného zamíchání krevety 5 minut, dokud nezrůžovi a nezačnou se kroutit. Vmicháme do nich limetovou kůru a šťávu, pokapeme je sherry a promícháme.
- Krevety osolíme a opepříme, posypeme petrželkou, rozdělíme na talíře a podaváme horké s odloženými klínky limet.