Krémové ragú z plodů moře

směs mražených plodů moře, povolených400g
crème fraîche nebo hustá zakysaná smetana180g
máslo2 lžice
kukuřičný škrob1 lžice
drůbeží vývar300 ml
suché bílé víno175 ml
celer, nakrájený na plátky2 řapiky
cibule, nakrájená nadrobno1 ks
olivový olej1 lžice
drcený česnek1 stroužek
koprmalý svazek
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
křupavý bílý chleba
  • Šikovný recept na využití mražené směsi plodů moře.

 

  • Na větší pánvi na oleji opékejte cibuli a řapíkatý celer asi 5 minut doměkka.

 

  • Přidejte česnek a míchejte ještě minutu.

 

  • Zalijte vínem a zprudka vařte, až se téměř vypaří.

 

  • Přilijte vývar a přiveďte k varu.

 

  • Škrob rozmíchejte v 1 lžíci studené vody a vmíchejte do směsi.

 

  • Za občasného míchání vařte do zhoustnutí.

 

  • Osolte, opepřete a vsypte plody moře spolu s většinou kopru.

 

  • Nechte bublat 1-2 minuty a vmíchejte crème fraiche nebo hustou zakysanou smetanu.

 

  • Mezitím promíchejte máslo, česnek a petrželku.

 

  • Osolte a směsi pomažte krajíčky chleba a v troubé předehřáté na 220°C rozpečte dozlatova.

 

  • Rozdělte ragú na talíře a posypte zbývajícím koprem.

 

  • Podávejte s česnekovým chlebem.

 

NĚCO NAVÍC
* Kdo nemusí kopr, nahradí ho petrželkou či jinými bylinkami.
0