Rajčatová polévka s kalamáry
Kalamáry3 kusy
Rýže70 g
Cibule1
Rajčata2
Voda1,5 l
Sůlpodle chuti
Koření2 г
Tymián2 г
Kalamáry se cítí skvěle v domácích polévkách, zejména v kombinaci s rajčaty a rýží.
Rozmrazte 3 kusy kalamárů, umyjte je, osušte a nakrájejte na kroužky.
Předem uvařte 70 g dlouhozrnné do poloměkka.
V tlustostěnném hrnci orestujte nakrájenou cibuli na rozehřátém oleji do zesklovatění.
Přidejte 2 velká oloupaná rajčata, dobře promíchejte, poté přidejte rýži a duste na mírném ohni 5 minut.
Vložte kroužky kalamárů, nalijte 1,5 litru vody a několik minut vařte při střední teplotě.
Na závěr osolte a okoreňte podle chuti, polévku nechte 10 minut zakrytou a poté podávejte. Polévku ozdobte snítkami tymiánu.