Krevety na grilu
krevety800 g
olivový olej2 lžice
citronová šťava2 lžice
česnek2 stroužky
zázvor20 g
koriandr5 snítek
sójová omáčka6 lžic
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
Rozmrazte krevety a sceďte vodu.
Do misky nalijte sójovou omáčku, olivový olej a citronovou šťávu, přidejte nakrájený na tenké plátky zázvor, lisovaný česnek, najemno nasekaný koriandr. Podle chuti přidejte pepř a sůl.
Marinádu nechte vychladnout a naložte do ní na 1 hodinu krevety. Občas krevety otočte, aby se marináda dostala na celou jejich plochu.
Krevety před grilováním otřete, aby vám marináda nekapala do grilu, poté opatrně napíchejte na špízy a dejte je vedle sebe na rozpálený gril.
Grilujte z každé strany asi 3-4 minuty a během grilování potírejte marinádou.
Přesuňte je na talíř, zakápněte olivovým olejem, posypejte nasekaným koriandrem, pokapejte citronovou šťávou a ihned podávejte.