Kalamáry plněné houbami a vejcem
Na smetanovou omáčku
Jemně nakrájejte zelenou jarní cibulku, přidejte nakrájenou cibuli, vařená vejce a smažené houby.
Přidejte strouhaný sýr. Zamíchejte nádívku, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Ponořte kalamáry do studené vody a odstraňte vnitřek, opláchněte, poté odstraňte z tub blánu, opláchněte a osušte.
Naplňte kalamáry a zavřete otvory párátky.
Plněné kalamáry vložte do hlubokého plechu nebo pekáče.
Smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, moukou, pepřem a solí.
Zalijte kalamáry omáčkou a zapečte v troubě předehřáté na střední teplotu po dobu 30–40 minut. Po uvaření vyjměte párátka.
Při podávání nakrájejte kalamáry na příčné kousky.