Barbecue omáčka s pečenou tilápii
cibule6 kus
česnek3 stroužky
olej4 lžice
kečup125 ml
hnědý cukr300 g
sůlpodle chutě
bilý vinný ocet4 lžice
mleté hořčičné semínko1 lžička
pepřpodle chutě
červená, zelená a žlutá paprikapo 1 kuse
rozmarýna1/2 lžičky
filety z tilapii800 g
máslo2 lžíce
- Oloupeme cibule a česnek. Stranou odložime 3 cibule, zbývající spolu s česnekem nasekáme.
- Osmahneme je na 2 lžících oleje. Přidáme kečup, 1 lžičku soli, ocet a mletou hořčici.
- Ochutíme pepřem a vařime asi 10 minut.
- Rozpůlíme a očistíme papriky. Omyjeme je a nakrájíme na kousky.
- Na osminky pokrájíme odložené cibule.
- Oboji asi 10 minut smažíme na oleji. Osolíme, opepříme a ochutíme rozmarýnou.
- Omyjeme filety z tilápie a osušíme je. V pánvi rozpustíme máslo a rybu na něm po obou stranách osmažíme.
- Hotové filé rozdělíme na talire, přidáme zeleninu a přelijeme omáčkou.