Sleďové filety kousky „Pod šubu“ 400 g
Skladem
120 Kč
5 skladem
Doprava zdarma od 2000 Kč
Popis produktu
Váha balení | 400 g |
---|---|
Složení | sleď (70 %), slunečnicový olej, sůl, kyselina vinná, kyselina citronová, zvýrazňovač chuti, glutaman sodný, konzervační látky |
Původ | Bělorusko |
Trvanlivost | min 2 týdny |
Hmotnost | 60097262434 kg |
---|
Sleďové filety kousky v oleji pro připravu tradičného salátu „Sleď pod kožichem“.
Sleď je jednou z nejznámějších a nejlovenějšich ryb sveta. I v dávných dobách plnil na trhu důležitou roli, byl ceněn jako vzacné kořeni, nejvíce v severmi Evrope. Sled byl použiván nejen jako potravina, ale i platidlo, výkupné či jako cenný dar.
Žije ve studených mořich. Ryba dorůstá do délky až 40 cm. Hřbet má barvu tmavě šedozelenou a břicho střibřité. Sledi, kteří jsou loveni od ledna do března, jsou hubenější a sušší. Sleď se využivá na výrobu mnoha specialit. Určitě jste již jedli třeba uzenače, pečenáče nebo velmi oblíbené zavináče. A co třeba matjesy? Ty pravé se ovšem vyrábí z ještě nedospělých, tzv. panenských sledů. Dospělejši, tučnější kusy se využívají k rozsáhlejšímu zpracování. Křehké maso příjemně výrazné chuti obsahuje nemalo jemných, ale lehce odstranitelných kostiček. Ať už čerstvý, slaný nebo uzený, sleď vždy je bohatý na nenasycené mastne kyseliny, jež jsou velmi důležité pro náš kardiovaskulární systém.
Lehce solené filety ze sleďů ozdobí jakoukoli snídani a slavnostní stůl. Ryba je dobrá s bramborami, vařenými vejci, vařenou řepou a mrkví, cibulí, černým chlebem, okurkou, sýrem s jablky, bylinkami. Ze sledě se vyrábějí lahodné palačinky. Ideální pro přípravu salátu „Pod kožichem“.