Žralok steak (podkova)
Není skladem
155 Kč
Není skladem
Popis produktu
Velikost | 1 kg (čistá váha 800 g) |
---|---|
Složení | žralok, voda |
Původ | Portugalsko |
Trvanlivost | Minimální trvanlivost 12 měsíců. Skladovat při teplotě -18 ºC |
Hmotnost | 60097262434 kg |
---|
ŽRALOK
oficiálně ostroun obecný, máčka skvrnitá
Žraloků existuje přes 200 druhů, ale poživatelných je jen několik. Tak jako rejnoci nepatří mezi kostnaté ryby. Nazýváme je paryby. Místo kostí mají chrupavky. Chutné, pevné, jemné maso bez kostí má třeba ostroun. Ten dorůstá až 120 cm, ale lovené kousky mají v průměru 80-90 cm. Pevné žraločí maso se prodává rozporcované bez kůže. Obsahuje čpavek, proto může být někdy lehce cítit. Je vhodné maso nejdříve dobře omýt, namočit na 1-2 hodiny do vody nebo mléka s citrónem. Steaky připravujeme dušené, grilované, pečené nebo vařené, masu vyhovuje většina úprav.