Karas s vinnou omáčkou
2 karase750 g
směs bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián...)1 hrst
mořská sůlpodle chuti
panenský olivový olej2 lžice
bílé víno200 ml
crème fraîche2 lžice
NA RYBÍ VÝVAR
rybích kostí nebo odřezků400 g
cibule, nakrájená na čtvrtky1 ks
česnek, nasekaný na plátky1 ks
nové koření2 kuličky
bobkové listy2-3 ks
řapikatý celer15 cm kousek
Na prvni pohled tohle jidlo působí jako z luxusní restaurace, na druhý zjistite, že ho zvládne připravit i ten, kdo s vařením teprve začiná
- 1. Suroviny na vývar zalijte půllitrem vody a 15 minut povařte. Přeceďte a dejte stranou.
- Karasy omyjte, očistěte a osolte zvenku i zevnitř.
- Do břišní dutiny vložte bylinky a ryby dejte do pekáčku vyloženého papírem na pečení.
- Pokropte olivovým olejem a dejte při 200°C péct na 15-20 minut.
- Ve vyšší pánvičce svařte vývar s bilým vínem na hustší sirup, dosolte a nechte trochu vychladnout.
- Pak vmíchejte crème fraiche a omáčkou zalijte ryby.
- Podávejte s čerstvou bagetou.